Istorija

Privredno društvo DCP HEMIGAL iz Leskovca osnovano je 22. marta 1995. godine i njegova osnovna delatnost je proizvodnja kozmetičkih preparata.

Tokom godina kompanija se kontinuirano razvijala i insistirala na kvalitetu proizvoda, detaljnoj i strogoj internoj kontroli izrade i brzom i ekasnom transportu proizvoda do kupaca. Time je postigla zadovoljstvo krajnjih korisnika i postala jedan od najpoznatijih proizvođača kozmetičkih preparata u regionu.

Proizvodni program DCP HEMIGAL-a čine:

  • Proizvodi za negu nežne i osetljive kože novorođenčadi i dece (mast, krema, ulje, šampon i kupka);
  • Proizvodi za negu i kondicioniranje kože lica i tela (kreme, mleka, losioni);
  • Proizvodi za negu, čišćenje, kondicioniranje i oblikovanje kose (vosak, gelovi, ulja, šamponi,
    regenerator, hidrogen krem);
  • Fitopreparati sa anticelulitnim svojstvima, kao i za oblikovanje tela (gelovi i tzv. krem-gel);
  • Preparati za depilaciju (krema, voskovi i depilacione trake).

Proizvodi su aranžirani u kolekcije: Pavlogal , Fitogal, Fitodepil, Eliot, Abbronzare, koje su zastupljene na tržištu Srbije, ali i na tržištima susednih država: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije.
Formulisani u sopstvenoj laboratoriji, proizvodi DCP HEMIGAL-a predstavljaju kombinaciju znanja i kreativnosti formulatora, sosticirane tehnologije izrade i vrhunskog kvaliteta sirovina poznatih svetskih proizvođača poput Cognis-a, BASF-a, Evonik-a, Symrise-a, Clariant-a sa kojima kompanija ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju.
DCP HEMIGAL je do juna 2006. godine obavljao svoju delatnost na više iznajmljenih lokacija u Leskovcu. Od tog perioda, kompletna proizvodnja, laboratorije za razvoj i kontrolu kvaliteta i magacini objedinjeni su u novom objektu koji je projektovan tako da zadovolji zahteve dobre proizvođačke prakse u proizvodnji kozmetike. To je omogućilo dalje unapređenje svih procesaposlovnog sistema  i implementaciju standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 22716/GMP.

Uspešna saradnja sa stručnim i obrazovnim institucijama, kao što je Tehnološki fakultet u Leskovcu, Univerzitet u Nišu i Farmaceutski fakultet, Univerzitet u Beogradu, predstavljaju dodatnu garanciju kvaliteta i bezbednosti proizvoda. U cilju konstantnog praćenja i ispunjavanja zahteva zakonskih propisa, kompanija je razvila i održava partnerske odnose sa republičkim i opštinskim inspekcijskim organima, ministarstvima i drugim vladinim i nevladinim organizacijama.
Stalno ulaganje u povećanje stručnih sposobnosti zaposlenih, briga o njihovom zdravlju i bezbednosti, aktivno praćenje savremenih dostignuća u oblasti kozmetike, poštovanje etičkih kodeksa profesionalne saradnje, predstavljaju osnovna načela na kojima se zasni- va poslovanje DCP HEMIGAL-a.